Landgoed Klein Engelenburg in het nieuw gestoken

Landgoed Klein Engelenburg in het nieuw gestoken

/Blogs

U heeft eerder kunnen lezen over de verbouwing bij onze woonzorglocatie in Brummen. Vier maanden hebben we met de bewoners voor de dagbesteding in een kleine huiskamer gezeten.

Gezelligheid alom, maar een mens wil toch ook wel wat ruimte om zich heen. Achter de mooie schermen van de bouw werd hard gewerkt, en de dag voor Kerst was het zo ver: we konden de nieuwe huiskamers in gebruik gaan nemen. En wat een mooie ruimtes zijn dat geworden! Lees hier meer over de verbouwing...

Huiselijk
De verhuizing was overzichtelijk. We hoefden geen meubels terug te verhuizen, omdat we ook overgegaan zijn op nieuwe tafels en stoelen, en op nieuwe fauteuils in de zithoeken. Jazeker, zithoeken, want we hebben er nu meerdere! Bewoners hebben verschillende hoekjes om te kunnen zitten. Er zijn twee huiskamers met duidelijke verschillen. Er is een meer actieve ruimte, waar wat meer reuring is: hier staat een televisie, er is een keukenblok met alles erop en eraan, en de ramen kijken uit op het toegangspad. Het geeft een leuke dynamiek als je verschillende mensen langs ziet komen, of als je ziet dat de levensmiddelen worden gebracht. Het draagt bij aan de dagelijkse gang van zaken. In de aangrenzende kamer is meer rust, ofwel er zijn minder prikkels aanwezig. Hier kijken de ramen meer uit op de tuin, er is een klein aanrechtblokje, het is meer besloten. Deze ruimte is bedoeld voor bewoners die bij de maaltijden wat meer rust en zorg nodig hebben. Of voor degene die een rustig uurtje wil zitten kijken, naar muziek wil luisteren of een boek wil lezen.

Warme kleuren
Ook het kleurenpalet van de aankleding in beide ruimtes is afgestemd op het verschil in beleving. Mooi behang met een bloempatroon in de ene kamer, met vooral okergeel als hoofdkleur, en warm rood, groen en beige in de ander kamer. Het geheel ziet er warm en huiselijk uit. Er zijn zachte stoffen gebruikt, zoals velours en wol. En het is heerlijk om de ruimte te hebben om de tafels, zodat rollators en rolstoelen elkaar niet in de weg zitten. Vorige week hadden we een eerste inwijding van de huiskamers, met het jaarlijkse Nieuwjaarsdiner. Circa 30 personen, te weten bewoners en familie, zaten om verschillende tafels en genoten van de sfeer en de ruimte.

Door het stof
Het is ook opvallend hoe goed de bewoners zich thuis voelen in de nieuwe ruimtes. Alleen de eerste dag gaven er een paar aan dat ze het idee hadden dat ze ergens op bezoek waren, en na een uurtje toch echt weer weg moesten. Maar inmiddels is iedereen gewend, en weten de bewoners hun weg te vinden naar hun favoriete stoel en plek. Voor deze nieuwe fijne huiskamers hebben we graag een paar maanden ‘in het bouwstof zitten’ over gehad.




Wilt u de nieuwe ruimtes komen bewonderen? Dan bent u van harte welkom.

Neem contact op met de locatie

 

Ga terug naar het overzicht