Een luisterrijk uitstapje naar Bennekom

Een luisterrijk uitstapje naar Bennekom

/Blogs

Een groep bewoners van Koetshuys Erica maakte een uitstapje naar Bennekom. Op de agenda stond het Kijk- en Luistermuseum. Hoe werd er muziek geluisterd toen er nog geen elektriciteit was? Dat kwamen de bewoners na dit bezoek te weten.

Het Kijk- en Luistermuseum

Muziek staat hoog in het vaandel op de locaties van Domus Magnus. Zo ook bij Koetshuys Erica in Hilversum. Maar hoe genoot men vroeger van muziek toen er nog geen elektriciteit was en streaming, cd-spelers en radio nog niet bestonden? Het Kijk- en Luistermuseum bezit een collectie met 250 zelf-spelende muziekinstrumenten, zoals draaiorgels, straatpiano’s, speeldozen en speelkasten van járen oud. En dat is meteen het antwoord op bovenstaande vraag.

Een museum voor ons alleen

Het museum was speciaal en alleen voor de groep bewoners geopend, dus zij waren de enige gasten. Wat een bijzondere, luxe positie! De koffie met een uitgebreid assortiment vers gebak stond bij aankomst al klaar in de gezellige oud-Hollandse koffiekamer. Daarna kregen de bewoners en begeleiders in de museumzaal een uitgebreide demonstratie van de speeldozen en de instrumenten van het museum . Alles werd uitgelegd en tot spelen gebracht, en er was volop gelegenheid voor vragen. Na de demonstratie werd er in de koffiekamer nog een heerlijke lunch verzorgd voor de rit richting Hilversum weer werd ingezet. De bewoners vonden het een bijzonder leuke dag en waren de vrijwilligers van het museum erg dankbaar voor de hartelijke en persoonlijke ontvangst.

 

Ga terug naar het overzicht