Een kippenvelmoment...

Een kippenvelmoment...

/Blogs

Eens per maand wordt er een wens van een bewoner vervuld. Op verschillende manieren wordt er achterhaald waar onze bewoners behoefte aan hebben. Als we daar eenmaal achter zijn gekomen, gaan wij vol goede moed aan de slag!

Onlangs heeft coördinator welzijn Judith Röttjers weer een wens kunnen vervullen op woonzorglocatie Villa Molenenk. Een ontroerend moment...

Judith: Op onze locatie hebben we een terminale bewoner. Een heer die helaas niet veel meer kan. Enige tijd geleden heeft hij mij laten weten dat hij van gitaarmuziek en popliedjes houdt. Toen ik merkte dat het steeds slechter met hem ging, heb ik een verrassingsconcert voor hem kunnen regelen. Op zijn appartement, op bed. Zijn zus en zoon waren op de hoogte gesteld van het idee. Als we het de heer hadden gevraagd had hij waarschijnlijk 'nee' gezegd. Zijn zus en zoon dachten dat het de moeite waard was om het te proberen. ''Als mijn broer nog wat genietmomenten kan hebben is dat het proberen waard."

Toen het moment aanbrak dat de gitarist begon te spelen, waren zijn zus en zoon aanwezig. De heer vond het best. Hij mocht een aantal nummers kiezen uit een speellijst. De gitarist begon te spelen: 'Heart of Gold'van Neil Young. Inmiddels had de heer zelf een nummer uitgezocht: 'Leaving on a jet plane' van John Denver. Toen de eerste klanken door de ruimte schalden, begon de heer mee te zingen. Stel je voor, iemand die niet lang meer te leven heeft zingt 'I am leaving on a jet plane'. Een prachtig moment waarbij ik kippenvel kreeg van mijn tenen tot aan mijn kruin. Een gebeurtenis waarbij ik een traan heb weggeslikt.

Na dat nummer heb ik ze alleen gelaten en ben ik in de buurt gebleven voor als het nodig was. Dit was hun moment.
Na afloop hebben ze van ons het diner op het appartement aangeboden gekregen. Macaroni met ham en kaas, het lievelingsgerecht in de familie. Zus en zoon kwamen later naar mij toe om mij hartelijk te danken voor deze actie. Ook de heer waardeerde deze aangelegenheid. Kortom, missie geslaagd.

Bijzonder detail: De gitarist was de schoonzoon van een bewoonster die al eerder op Villa Molenenk is overleden en die graag zijn medewerking wilde verlenen.

Ga terug naar het overzicht