Een kijkje bij woonzorglocatie De Uylenburgh

Een kijkje bij woonzorglocatie De Uylenburgh

/Blogs

Mevrouw Riesen is met haar 72 jaar één van de jongste bewoners van Domus Magnus. Haar kinderen wonen in Amsterdam en daarom is mevrouw Riesen 15 jaar geleden ook naar de hoofdstad verhuisd. Ze woonde in een groot huis, maar op een gegeven moment vond ze het tijd worden om zich te oriënteren op verzorgingstehuizen. Ze vond het geen fijn idee dat als haar ’s nachts iets zou gebeuren, dat ze dan haar kinderen zou moeten bellen. Het idee van 24-uurs zorg om haar heen begon ze een steeds aantrekkelijker idee te vinden.

Woonvorm met uitzicht 
Samen met haar kinderen heeft ze vele opties bekeken, maar de verzorgingstehuizen in Amsterdam zijn over het algemeen niet waar zij wilde wonen. Locatie De Uylenburgh is meerdere keren bezocht en uiteindelijk kwam er een appartement vrij met uitzicht op de grachten, precies zoals ze graag wilde.

Altijd zorg in de buurt
Mevrouw Riesen: “Het belangrijkste verschil met een eigen huis hebben, is dat er nu altijd zorg in de buurt is. Dezelfde verzorgenden en verpleegkundigen lopen rond, drie keer in de week komt er een dokter naar de locatie en ook de fysio komt aan huis. Als ik hier hulp nodig hebt, of dat nu overdag is of ’s nachts, er staat altijd binnen vijf minuten iemand aan mijn bed. Ook de kapster en de masseur weten mijn appartement goed te vinden. Het is bijna gênant hoe goed ik hier woon”, zegt ze lachend.

De lekkerste gerechten
De kinderen komen vaak eten in het restaurant of op het appartement. “Ik kan op de dag zelf bellen naar de keuken en dan wordt alles geregeld voor mijn bezoek. De kok is ontzettend enthousiast en creëert de lekkerste, veelal biologische, gerechten. Er wordt vaak gevraagd aan de bewoners wat hun wensen zijn en een week later staat het op het menu, dat is werkelijk fantastisch! De kok weet van bijna iedereen wat diegene wel of niet lekker vindt. Als er iemand veel van chocolade houdt, dan krijgt hij twee chocolade toetjes na het diner. Toch speciaal dat een kok dat in de gaten houdt?”, aldus mevrouw Riesen.

Activiteitenprogramma
Bij het vrijdagmidddagconcert is ze niet vaak aanwezig, meestal heeft ze dan bezoek op haar appartement. Ze doet, ondanks haar actieve leven, daarentegen wel regelmatig mee met de activiteiten; bloemstukjes maken of de filmmiddagen bezoeken vindt ze altijd erg gezellig. De bewoners worden actief betrokken in het samenstellen van het activiteitenprogramma, dus er is voor ieder wat wils.

Hartje Jordaan
Het wonen in De Uylenburgh, hartje Jordaan, bevalt mevrouw Riesen goed. Ze gaat regelmatig de 9 straatjes in om koffie te drinken en er gaat eventueel iemand van het personeel mee om haar te begeleiden. Mevrouw Riesen; “De locatie is prachtig, maar uiteindelijk gaat het om de mensen die hier werken. Het personeel is zo begaan en vriendelijk, de extra aandacht die de bewoners krijgen is werkelijk geweldig. Het is een gezellige ploeg samen, je ziet dat ze plezier hebben in hun werk. Ik voel me bevoorrecht en heb mezelf echt verwend door hier te wonen.”

Ga terug naar het overzicht