Een frisse wind bij Huis ter Weegen

Een frisse wind bij Huis ter Weegen

/Blogs

Er waait een frisse wind door Huis ter Weegen. De bewoners en het personeel merken het: er gebeurt wat, er verandert wat, er hangt iets in de lucht.

Dat  onze relatief nieuwe locatiemanager Janneke de Jong een nieuwe koers gaat uitzetten, haar eigen koers, is inherent aan haar functie. Je neemt als leidinggevende natuurlijk altijd je eigen ideeën en visie met je mee. Dat is weer het voordeel van deel uitmaken van een grotere organisatie: De overhead zoals personeelszaken, administratie etc.. wordt voor een groot deel centraal geregeld. Op de locatie zelf krijgt de locatiemanager de kans om zijn of haar eigen 'couleur locale' neer te zetten. Op Huis ter Weegen is dat onder meer te merken aan een grote opknapbeurt van binnen en gedeeltelijk ook van buiten. Toen ik vanmorgen op de fiets arriveerde moest ik slalommen door de tuin alwaar twee werklieden druk bezig waren met het monteren van het nieuwe tuinmeubilair.

Binnen zijn er net drie appartementen voorzien van nieuw laminaat met een warme uitstraling. Dit waren de laatste van de twaalf appartementen waar nog vloerbedekking lag die zijn beste tijd had gehad. En ook van een lik verf hier en daar frist het geheel weer lekker op. Het gaf wat onrust in huis maar de bewoners kwamen stuk voor stuk even polshoogte nemen en waren zeer te spreken over het uiteindelijke resultaat.Een visueel wat grotere ingreep staat ook nog op de planning: Het hele huis door is het behang rood, een warme omhullende kleur. Maar als je goed kijkt zie je ook hier en daar dat het behang beschadigingen heeft en dat er stukjes los gaan laten van de muur. Er is een stijlvol nieuw behang uitgezocht: Crème wit met een heel sjiek werkje waardoor het toch weer bij de uitstraling van het huis past. Iedereen is benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Als in de loop van de ochtend het tuinmeubilair is uitgepakt, de tafels zijn gemonteerd en de kussens op de stoelen en banken zijn gelegd, komen een aantal bewoners naar buiten om eens even te kijken wat er allemaal is veranderd. Twee dames nemen vol bewondering plaats op één van de mooie houten tuinbanken en zijn helemaal tevreden als ik ze een kopje koffie serveer. "Ik weet niet of ik hier nu nog wel kan blijven wonen" zegt één van de dames, "Het wordt me hier veel te sjiek"

Ga terug naar het overzicht