Een bloemetje van papier bij Klein Engelenburg

Een bloemetje van papier bij Klein Engelenburg

/Blogs

Afgelopen week stonden de deuren wijd open op locatie Klein Engelenburg. De zon schijnt volop en de bewoners genieten zichtbaar op het terras. In de lente krijgen alle bloemen weer kleur. Het leven wordt er direct een stuk fleuriger van. Zeker als je de lente in huis haalt.

Samen zijn de bewoners aan de slag gegaan met knutselspullen. Zij knipten prachtige bloemen en maakten hier bloemenkransen van. Een voordeel, de bloemen zijn lang houdbaar! En natuurlijk net zo kleurrijk als een paar echte bloemen. 

Knutselactiviteiten
De bewoners van Klein Engelenburg knutselen graag. Naarmate mensen ouder worden gaat de coördinatie en de fijne motoriek vaak achteruit. Naast dat het erg gezellig is om samen iets te maken is het tevens een goede oefening. Kleuren en knutselen is voor oudere mensen met cognitieve problemen zeker geen kinderachtige bezigheid. De bewoners die (nog) minder moeite hebben om de regie over hun eigen leven te handhaven, knutselen regelmatig gezellig mee. Het mooie van deze papieren bloemen is niet alleen dat ze er prachtig uitzien, maar ook dat je er heel lang plezier van hebt. Het werkwoord ‘verwelken’ kennen ze niet. Ze staan stralend in hun vaas of hangen aan de muur.

  

 

Ga terug naar het overzicht