Een barbecue van hoog niveau op De Uylenburgh

Een barbecue van hoog niveau op De Uylenburgh

/Blogs

Bij De Uylenburgh in Amsterdam konden ze dit jaar niet wachten tot september. Normaal gesproken houden zij de barbecue in de nazomer, maar nu mocht hij al wat eerder uit de kast gehaald worden, in de hoop dat ze mooi weer zouden hebben. En mooi weer was het!

  

Voorbereidingen treffen

De bewoners, familieleden en het personeel, iedereen was welkom om aan te schuiven aan de mooi gedekte tafels in de binnentuin van De Uylenburgh. Dit jaar pakte de organisatie het net wat anders aan dan voorgaande jaren; de decoratie en het aanbod aan eten was anders dan gebruikelijk. De dag voor de barbecue – en uiteraard op de dag zelf – waren de koks in de keuken druk bezig met de zogenoemde mise en place. Alles werd zo vers mogelijk klaargemaaktDe andere collega’s zorgden ervoor dat de salon en de tuin er netjes bij lagen en dat deze werden voorzien van mooie versiering. Een frisse, zomerse uitstraling moest het hebben. En dat is goed gelukt. 

 

Eetfestijn
Om 17:00 uur was de inloop en kreeg iedereen bij binnenkomst een glas fruitige sangria. Toen iedereen eenmaal zijn plek binnen of buiten had gevondenwerd de barbecue officieel geopend en aangestoken. En er was werkelijk voor ieder wat wils! Er was kipsaté, gegrilde pompoen van de barbecue, verse vismaiskolven, couscous salades, etc. Als dessert was er een heuse fruitbar neergezet en was er gebakken ananas en gebakken banaan van de barbecue. De gasten en het personeel hebben een heerlijke avond gehad, mede dankzij het mooie weer. Het was erg gezellig met de hele groep en de vrijwilligers en fotograaf werden hartelijk bedankt.

  

Ga terug naar het overzicht