Sociale contacten via dagbesteding

Sociale contacten via dagbesteding

/Blogs

Op locatie De Sterreschans in Nijmegen wordt dagelijks een wisselend activiteitenprogramma georganiseerd voor de bewoners en voor ouderen van buitenaf. De activiteiten worden afgestemd op de behoeften en wensen van de deelnemers. De groep bestaat uit zowel ouderen met somatische als cognitieve problematiek (bijvoorbeeld dementie).

Dagelijks activiteiten
Op onze woonzorglocatie De Sterreschans worden dagelijks activiteiten georganiseerd voor de bewoners, zoals samen de krant lezen, schilderen, taarten bakken of bijvoorbeeld bloemschikken. Ook mensen die niet op de locatie wonen zijn echter van harte welkom. Ouderen een zinvolle dagbesteding aanbieden, daar draait het om.

Sociale contacten
Naast het meedoen aan de activiteiten, kunnen de mensen er ook voor kiezen om individueel naar muziek te luisteren of televisie te kijken in de loungehoek. Daarnaast is er de mogelijkheid om gezamenlijk te lunchen en te dineren in een kleine persoonlijke setting. Deze gezellige momenten bevorderen de zelfredzaamheid en de sociale contacten van ouderen.

Een activiteitenruimte speciaal gericht op dementie
Omdat de behoeften van de verschillende doelgroepen binnen ouderen dusdanig verschilt, heeft de woonzorglocatie een extra activiteitenruimte beschikbaar gesteld, speciaal gericht op ouderen met dementie. Op deze manier kan de locatie ouderen met geheugenproblematiek dagelijks een zinvolle dagbesteding aanbieden.

Welkom!
Bent u op zoek naar dagbesteding voor uzelf of een dierbare? Ook ouderen van buitenaf, die niet op de woonzorglocatie wonen, zijn van harte welkom. Wij nodigen u uit contact met ons op te nemen via
085-0645910 of sterreschans@domusmagnus.com 

 

Ga terug naar het overzicht