Drukbezochte open dag op 17-eeuwse woonzorglocatie Het Hendrickszhuys

Drukbezochte open dag op 17-eeuwse woonzorglocatie Het Hendrickszhuys

/Blogs

De open dag van Het Hendrickszhuys is afgelopen vrijdag drukbezocht. De grachtenpanden, gelegen in de Gouden Bocht, zijn nog volop in ontwikkeling. Het wordt de tweede locatie in de hoofdstad en zal naar verwachting eind dit jaar geopend worden.

Open dag
De renovatie en verbouwing van de voormalige kantoren aan de Herengracht is nog in volle gang maar geïnteresseerden kwamen in groten getale een kijkje nemen. Tussen 15.00 en 19.00 uur werden ouderen veelal met hun kinderen, omwonenden, toekomstige werknemers en andere belangstellenden door de monumentale woonzorglocatie rondgeleid. "Ondanks dat de locatie nog in verbouwing is, was de belangstelling groot! De eerste potentiële bewoners hebben zich gemeld naar aanleiding van de open dag", aldus locatiemanager Linda Fokke.

Eerste bewoners
De Herengracht wordt beschouwd als de belangrijkste gracht van Amsterdam. In de 17e eeuw woonden de rijkste kooplieden en de meest invloedrijke regenten en burgemeesters van de stad aan deze gracht. Een adres aan de Herengracht wordt nog steeds gezien als prestigieus en is een van de meest geliefde plekjes in de stad. Belangstellenden werden in de gelegenheid gesteld om zich in te schrijven en als één van de eersten in te tekenen op het appartement van hun voorkeur. De eerste bewoners kunnen naar verwachting eind december op de nieuwe locatie komen wonen.

Het Hendrickszhuys
Het pand beschikt over 28 woonzorgappartementen die variëren in grootte tussen de 40 en 80 m2.  Alle monumentale elementen worden gerestaureerd en de bewoners krijgen een restaurant, activiteitenruimtes en een tuin van ruim 500 vierkante meter tot hun beschikking - waar bovendien het oudste koetshuis van de stad staat. Door de 24/7 aanwezige zorg en de indeling leent de locatie zich zowel voor ouderen met een zorgvraag op lichamelijk als cognitief gebied. De persoonlijke zorg wordt op maat geleverd, de maaltijden worden vers bereid en de welzijnsactiviteiten zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de bewoners. 

Meer informatie?
Heeft u de afgelopen open dag van Het Hendrickszhuys gemist en bent u geïnteresseerd naar deze unieke woonzorglocatie? Dan bent u op een ander moment van harte welkom. U kunt contact met ons opnemen via info@domusmagnus.com of 085-0654910.


 

Ga terug naar het overzicht