Domus Magnus legt zorghotelgast in de watten om mantelzorger ‘vrijaf’ te geven

Domus Magnus legt zorghotelgast in de watten om mantelzorger ‘vrijaf’ te geven

/Nieuws

Persbericht Brummen, 9 november 2015. In het kader van de Dag van de Mantelzorger op dinsdag 10 november heeft Domus Magnus afgelopen weekend een zorghotel appartement kosteloos beschikbaar gesteld voor een zorgbehoevende die nu zorg ontvangt van een mantelzorger.

Half oktober maakte Domus Magnus bekend dat mantelzorgers zich konden aanmelden voor een kosteloos weekend in het zorghotel voor een familielid of een bekende die zij nu mantelzorg verlenen. Het weekend voorafgaand aan de ‘Dag van de Mantelzorger’ zou de luxe woonzorgorganisatie de zorg uit handen nemen, zodat de mantelzorger een weekend ‘vrij’ zou zijn.

Op deze actie werd goed op gereageerd en er is uiteindelijk een winnaar gekozen; de heer P.A. Koning uit Loenen. De heer Koning heeft het afgelopen weekend doorgebracht op de door hem gekozen locatie Landgoed Klein Engelenburg in Brummen. Zijn echtgenote en tevens mantelzorger was dolgelukkig met het winnen van dit onderkomen voor haar man; “Op onze fietstochten in het verleden reden wij al regelmatig langs deze mooie locatie”. Zij gaf aan dat ze zelf voornemens was een weekend weg te gaan met een familielid.

Directeur Erwin Miedema: “We vinden het belangrijk dat de zorg die mantelzorgers geven, aandacht krijgt. Dat er zo goed op deze actie is gereageerd, laat zien hoeveel mantelzorgers er dagelijks, wekelijks of maandelijks zorg verlenen aan een familielid of bekende. We krijgen regelmatig verzoeken van mantelzorgers om de zorgbehoevende voor eventjes bij ons te laten logeren. Dit is zowel prettig voor de mantelzorger als voor familie. Het komt zelfs voor dat er dan voor permanente bewoning gekozen wordt na een aantal nachten in het zorghotel.”

Over Domus Magnus

Domus Magnus is een groeiende woonzorgorganisatie met zes unieke monumentale locaties in Nederland. Eind 2016 wordt de 7e locatie in Utrecht geopend. Ouderen wonen in hun eigen appartement inclusief zorg, service en dienstverlening. Tevens dienen enkele appartementen als zorghotel.

Ga terug naar het overzicht