De wijk leren kennen

De wijk leren kennen

/Blogs

Op 24 januari 2018 organiseerde de Buurtvereniging Trompenberg Oost een ‘Souperdag’. Een kleine honderd bewoners uit het postcodegebied 1217 kwamen op deze dag bijeen voor een soepmaaltijd.

Betrokken buurt
Eind 2016 werden er door de Buurtvereniging op vier verschillende locaties gezellige ‘high teas’ georganiseerd. De opkomst was goed en de reacties overweldigend. Reden genoeg om iets dergelijks te herhalen!  Bij dit soort bijeenkomsten ontstaan mooie gesprekken en samenwerkingen tussen buurtbewoners. Hierdoor wordt eenzaamheid bestreden en de buurt versterkt.

Samen op pad
Maroesja, onze vrijwilligster, woont in de wijk de Trompenberg waar ook onze villa gelegen is. Zij is betrokken bij ‘haar’ wijk en betekent graag iets voor haar buurtgenoten. Om die reden had ze zich aangemeld voor deze ‘Souperdag’. Het leek haar leuk om samen met een bewoner van Villa Walgaerde naar dit evenement te gaan. De gevraagde bewoner reageerde enthousiast op de uitnodiging om samen op pad te gaan en kreeg zo direct de gelegenheid om medebewoners uit de wijk te ontmoeten.

Feestelijke maaltijd
Bij aankomst was de tafel voor ongeveer 30 personen prachtig gedekt. Zodra iedereen een plekje had  gevonden werd de heerlijke soep, bereid door ongeveer  20 vrijwilligers, geserveerd met diverse lekkernijen.  Tussen de aanwezigen uit de wijk werd onderling  druk gesproken en werden er leuke contacten gelegd.  Na een voldaan gevoel werd rond 19.00 uur de weg naar huis ingezet. Onze vrijwilligster en bewoner hebben een heerlijke avond gehad. Een fijn moment om de mensen uit de wijk te leren kennen.

Wilt u meer informatie ontvangen over locatie Villa Walgaerde in de wijk Trompenberg, neem dan gerust contact op via info@domusmagnus.com  of 085-0645910.

Ga terug naar het overzicht