De Tango, rode wijn en Evita: Hildebrand haalt Argentinië in huis

De Tango, rode wijn en Evita: Hildebrand haalt Argentinië in huis

/Blogs

Bij Domus Magnus zorgen de activiteitenbegeleiders en de welzijn medewerkers voor onder andere de uitstapjes, diverse activiteiten en bijpassende aankleding. Op iedere locatie wordt hier dikwijls tijd en energie in gestoken. De themaweek is daar een voorbeeld van. Zo waanden de bewoners van Hildebrand zich een week lang in het op een na grootste land van Zuid-Amerika: Argentinië!

Evaatje

De locatie aan de Fonteinlaan kleurde wit, blauw en rood. Wit en blauw van de Argentijnse vlag en rood van de Argentijnse rode wijnen. De bewoners keken gezamenlijk naar de film Evita. Velen van hen herkenden Eva Perón nog, maar de groep was onder de indruk van het verhaal alsof zij het voor de eerste keer aanschouwden. Eva Perón was de tweede echtgenote van de Argentijnse President Juan Perón (1895-1974). Ze had een grote schare bewonderaars onder de armen en de arbeidersklasse van Argentinië. Ze werd liefkozend Evita genoemd, wat zoveel betekent als 'Evaatje'. Tijdens haar leven was Eva Perón de machtigste vrouw van Argentinië. Ze overleed op 33-jarige leeftijd.

Collage Argentijnse themaweek Hildebrand

De dans uit Buenos Aires

Uiteraard kon de muziek niet uitblijven tijdens deze themaweek. Wanneer men denkt aan Argentinië en dansen, denkt men automatisch aan de Tango. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Tango is een stijl in muziekdans en poëzie die eind 19e eeuw ontstond aan de Río de la Plata, te Buenos Aires. Hoe toepasselijk om deze sferen dus even naar de huiskamer van Hildebrand te halen. Een muzikant verzorgde de muziek, en kreeg met zijn accordeon zelfs een aantal bewoners en medewerkers aan het dansen. Zo dansten zij de themaweek tot een einde. Op naar de volgende! 

Ga terug naar het overzicht