De Sterreschans opent een extra activiteitenruimte voor mensen met dementie

De Sterreschans opent een extra activiteitenruimte voor mensen met dementie

/Nieuws

Begin mei opent op locatie De Sterreschans een extra activiteitenruimte. Deze ruimte is geschikt voor ouderen met een zorgbehoefte op somatisch gebied en ouderen met cognitieve problematiek.

De Sterreschans biedt ouderen persoonlijke en professionele zorg op een kleinschalige en prachtige locatie. Binnen de Sterreschans wonen ouderen met een zorgbehoefte op somatisch gebied. Daarnaast is de locatie ook uitermate geschikt voor ouderen met cognitieve problemen. Om zo goed mogelijk op het ziektebeeld van onze bewoners in te spelen opent er begin mei een extra activiteitenruimte. De Sterreschans is onderdeel van woonzorglocatie Domus Magnus.

Activiteiten 
Door geheugenverlies en verwardheid weten mensen niet meer hoe ze dagelijkse dingen moet aanpakken. Activiteiten geven structuur aan de dag en bieden afleiding. Regelmatig bezig zijn houdt de hersenen actief en het lichaam gezond. Tijdens de dagbesteding spelen activiteiten een belangrijke rol. Elke week zijn er filmmiddagen, lezingen of concerten op de locatie. Het bewust ophalen van plezierige herinneringen aan vroeger met themadagen is voor de bewoners vaak een prettige en waardevolle activiteit. Daarnaast vullen de bewoners ieder jaar met kerst een wenskaart in. Bijzondere maar ook bescheiden wensen gaan het jaar er op maandelijks in vervulling.

Vrijwilliger worden?
Om onze bewoners en gasten van de nodige aandacht te kunnen voorzien, zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Mocht u interesse hebben om vrijwilliger te worden, neem dan contact op met Daniëlle Beckers, Hoofd welzijn De Sterreschans via: 024-3239380.

Ga terug naar het overzicht