Dubbel feest bij De Sterreschans!

Dubbel feest bij De Sterreschans!

/Blogs

Op zondag 1 oktober 2017 stond de Sterreschans in Nijmegen in de schijnwerpers. De Sterreschans vierde haar zesde verjaardag, maar dat was niet de enige reden dat de Sterreschans in de schijnwerpers stond. De activiteitenruimte werd officieel geopend.

Verbouwing
In de afgelopen maanden is er flink verbouwd. De Sterreschans is een grote, ruime, gezellige en sfeervolle activiteitenruimte rijker geworden. Bewoners van De Sterreschans kunnen hier dagelijks gebruik van maken. Van 9.00 uur tot 21.00 uur is deze ruimte geopend. De bewoners zijn onder andere welkom voor een kop koffie of thee, kunnen genieten van gezelligheid, om te schilderen of sinds kort gebruik maken van de Beleef TV. Een team van welzijnsmedewerkers dragen zorg voor het dagelijkse programma.

De Muze
Na het welkomstwoord, door locatiemanager Hanny van Horrik, werd de nieuwe naam voor de activiteitenruimte onthuld. Sierlijk hing er een doek over het naambord, samengebonden met een gouden lint. Een bewoonster trok aan het gouden lint en het doek viel naar beneden. De naam ‘De Muze’ kwam tevoorschijn. Na de onthulling van de naam werd de activiteitenruimte officieel geopend. In de deuropening waren zes linten in diverse kleuren horizontaal opgehangen. Het aantal zes, verwees naar de zes jaar dat De Sterreschans bestaat. Voor elk jaar werd een lint doorgeknipt. Na het doorknippen van het laatste lint volgde een luid applaus. De activiteitenruimte was hiermee officieel geopend! Bewoners, medewerkers en familie kregen de gelegenheid om de activiteitenruimte te bewonderen. 'Wat fantastisch mooi!', aldus een medewerker en 'Wat ziet het er chique uit' aldus een bewoner. Ondertussen werd de champagne uitgedeeld en werd er getoost. De Rolero's zorgden voor livemuziek. De sfeer zat er direct goed in.

 
Geslaagde dag
Om 17.00 uur werd de dag afgesloten met een uitgebreid tapasbuffet. Dit is jaarlijks op 1 oktober een traditie. Het gehele tapasbuffet werd vers bereid in de keuken van De Sterreschans. Bewoners, medewerkers en familie hebben genoten van het buffet. Ook tijdens het diner zorgden De Rolero's voor muziek. Zij liepen, met hun instrumenten, van tafel naar tafel. Er werd gedanst, rustig gepraat en dit alles zorgde voor een ontspannen sfeer.

Kortom het was een zeer geslaagde dag! 

Daniëlle Beckers | Hoofd welzijn De Sterreschans

Ga terug naar het overzicht