De sportieve fanatiekelingen van de Sterreschans

De sportieve fanatiekelingen van de Sterreschans

/Blogs

Op een dinsdag in mei introduceert Gijs Jansen, stagiaire op de Sterreschans, koersbal.

'Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt op jeu de boules', vertelt Gijs. Tijdens de presentatie die Gijs geeft, vertelt hij de bewoners wat meer over de achtergrond en de inhoud van het spel. Bewegen is gezond en daarom een populair spel onder ouderen.

Koersbal
Koersbal is een balspel dat zowel binnen als buiten op een groene mat gespeeld kan worden. De bewoners worden in twee teams ingedeeld en spelen tegen elkaar. Het ene team met 4 zwarte en het andere met 4 bruine ballen. De bedoeling van het spel is , net als bij jeu de boules om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje. Het moeilijkheidseffect zit hem in het feit dat het zwaartepunt van de ballen niet in het midden zit. Daarom rollen de ballen niet in een rechte baan. Dit maakt het spel koersbal leuk, maar niet direct makkelijk. Als de bewoners het spel onder de knie hebben ervaren zij het als een gezellig maar zeker ook een verrassend spel. Het leuke is dat er geen kracht voor nodig is, zodat iedereen gelijke kansen heeft.

De ervaring
De bewoners waren enthousiast, fanatiek, sportief en leergierig. Door het spel te spelen hebben de bewoners ervaren hoe het spel verloopt. Aan de gezichten van de bewoners was het spelplezier af te lezen. Na afloop sloot Gijs af met een prijsuitreiking en zijn de winnaars bekendgemaakt. Koersbal wordt binnenkort geïntroduceerd in het wekelijkse activiteitenprogramma.

Ga terug naar het overzicht