De Magistraat maakt kennis met Zeeuwse culinaire hoogstand

De Magistraat maakt kennis met Zeeuwse culinaire hoogstand

/Blogs

De Magistraat haalt al het moois van Zeeland naar Rotterdam. Het driegangen diner laat zich heerlijk smaken!

De heerlijke wind, de zilte lucht, de eindeloze stranden, de schitterende duinen, de riante schepen, havens en al het rijkdom wat de Zeeuwse zee te bieden heeft.

Zeeuwse smaken
In samenwerking met mijn collega’s van team welzijn en een groep Zeeuwse vertegenwoordigers in Zeeuwse klederdracht, haalt De Magistraat al het moois van Zeeland naar Rotterdam. Zelf gemaakte Zeeuwse babbelaars, Zeeuwse bolussen en de geschiedenis van Zeeland. Kortom een dag vullend programma met als klap op de vuurpijl... het drie gangen diner met Zeeuwse smaken bereidt volgens hedendaagse keukentechnieken.

Het menu van vandaag
“Wat gaan wij eten?” luidt de vraag van een bewoner. Terwijl ik het menu op het bord schrijf, staan enkele bewoners achter mij om per woord te lezen wat het keukenteam vandaag zal gaan creëren. Ik hoor bewoners onderling zachtjes vragen stellen over het menu, het is immers voor de meesten onbekend. Op dat moment krijg ik kippenvel. Het is een heerlijk gevoel om mensen, die al zoveel levenservaring hebben, op deze wijze te kunnen prikkelen en te voorzien van achtergrondinformatie over producten, grondstoffen, smaken, bereidingswijze, texturen en menukeuze.

Diner
Maar wat hebben wij dus gegeten? In zeewater gepocheerde Zeeuwse oester met parels van inktvisinkt, volle grond komkommer gemarineerd in “Otafuku sushi azijn”, sap van komkommer en zeekraal. Gebakken Sint-jakobsschelpen met gestoofde lamsoren, bloemkoolroosjes in beurre noissette, een zalf van bloemkool en een krokant gebakken aardappelpuree. Een luchtige mousse met V.O.C. specerijen en een crumble van kruidkoek. En natuurlijk een heerlijk kop koffie met vers gemalen bonen, en dat dan maar gewoon uit onze koffiemachine in Rotterdam. Een mooie afsluiting van een bijzondere dag!

Chef-kok De Magistraat in Rotterdam

Ga terug naar het overzicht