De Magistraat behaalt met een overtuigende 9,3 het Keurmerk VeiligVoedsel.nl

De Magistraat behaalt met een overtuigende 9,3 het Keurmerk VeiligVoedsel.nl

/Nieuws

ROTTERDAM - Na een uitgebreide keurmerkaudit van VeiligVoedsel.nl heeft De Magistraat opnieuw het Keurmerk VeiligVoedsel weten te bemachtigen met een overtuigende 9,3. Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont een organisatie aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiƫne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een organisatie een 7,5 of hoger te scoren. Tijdens deze keuring wordt er op 250 tot 500 punten getoetst.

Award Beste Nieuwkomer 2018

In 2018 behaalde De Magistraat als eerste woonzorglocatie in Rotterdam dit keurmerk met een score van 9,1. Deze uitslag bleef destijds niet onopgemerkt en hiermee bereikte de locatie de lokale media. In hetzelfde jaar werd De Magistraat genomineerd voor de award "Beste Nieuwkomer 2018". Een landelijke nominatie waar de Rotterdamse locatie van Domus Magnus uiteindelijk trots derde is geworden.

De audit

Waar De Magistraat op vooruit is gegaan ten opzichte van 2018, is lastig te zeggen. VeiligVoedsel.nl heeft in totaal 800 punten waarop zij controleren. Tijdens een audit wordt er steekproefsgewijs op 250-500 punten gecontroleerd. Omdat de audit onaangekondigd is en je niet precies weet welke punten er die dag aan bod komenis extra voorbereiding niet mogelijkDit jaar werd er vooral gekeken naar bouwtechnische aspecten, registraties (van kookproccesen, transport en opslag van levensmiddelen), opslag van grondstoffen, levensmiddelen en goederen, aanwezige kennis van medewerkers met betrekking tot hygiëne, HACCP (hygiënecode) en voedselveiligheid.

Het team

Het team van De Magistraat is enorm trots dat zij zichzelf hebben overtroffen. Twee medewerkers van het keukenteam zijn intern aan het doorgroeien van gastvrouw naar zelfstandig werkende kok. Dit behaalde resultaat is voortgekomen uit een goede samenwerking en passie voor het vak. Zij zijn klaar voor de volgende keurmerkaudit. 

Ga terug naar het overzicht