De ijscoman kwam langs bij Holland

De ijscoman kwam langs bij Holland

/Blogs

Tingelingeling, wie lust er een ijsje? Er kwam een ijscoman langs bij de bewoners van locatie Holland.

Onlangs was er een bijzondere activiteit op locatie Holland. In onze achtertuin stond een ijscoman met een ijscokarretje, waar bewoners een uur lang ijsjes konden bestellen. Italiaanse ijsballetjes op een hoorntje of in een bakje, smaken: chocolade, aardbei of vanille en slagroom. Bijna alle bewoners kwamen naar beneden en met elkaar genoten we in samenzijn van het personeel in de tuin van alle ijsjes. 

Gezien er nog genoeg ijsjes in overvloed waren, moedigde het personeel aan dat de bewoners nog een ijsje namen. De meeste bewoners waren bescheiden, toch waren er zeker een paar bewoners die een tweede of zelfs een derde ijsje durfde te bestellen. Ook werd er gedacht aan de bewoners die niet naar beneden konden komen.

Ter afleiding werd er ook een dansje gewaagd op salsa-muziek. Hoewel de meeste bewoners liever keken naar het spektakel, waren er twee bewoonsters die het wel aan durfde. De soepelheid van de heupen zat ervoor beiden partijen nog goed in, ook werd er veel gelachen. Het was een bijzonder samenzijn op deze zomerse dag!

Marie-Louise van Tonningen -  hoofd welzijn Holland

Ga terug naar het overzicht