De herfst is in aantocht bij locatie Holland

De herfst is in aantocht bij locatie Holland

/Blogs

De maand oktober zorgt voor een sprookjesachtig aanzicht bij woonzorglocatie Holland. Vanuit elk raam zijn de gekleurde bomen en de vallende bladeren te bewonderen. Voor de bewoners, die lekker warm binnen zitten, is dit een genot om naar te kijken. Het zorgt voor gespreksstof en roept fijne herinneren op.

Speeltuin
Aan de achterkant van het huis, in de gemeenschappelijke woonkamer, hebben we een fraai uitzicht op het park De Pekingtuin. Sinds kort staat er een vernieuwde speeltuin waar kinderen zich kosteloos vermaken. Ook voor onze bewoners is dit een meerwaarde. Zij kijken hun ogen uit naar alles wat de kinderen aan het doen zijn. Onze bewoners trekken er regelmatig op uit voor een wandeling. In het prachtige park staat een enorme appelboom. Het verhaal gaat dat prinses Beatrix in haar jeugd appels plukte. Er vallen geregeld appels op die grond die wij met plezier gebruiken voor een ouderwetse appeltaart.

De Pekingtuin
Het fijne van De Pekingtuin is dat er goed aangelegde wandelpaden zijn, voldoende bankjes om even uit te rusten, een vogelvolière met diverse vogels en een gedateerd koetshuis om te bewonderen. Tijdens het wandelen zoeken bewoners naar kastanjes om ze vervolgens mee te nemen en voor het raam te laten drogen. Daarnaast zijn er vaak spelende honden te zien die worden uitgelaten door hun baasjes.

Ongevraagd bezoek
Maar er zijn niet alleen honden in het park. Een poosje geleden was er een eekhoorn in de tuin die stiekem een bezoek bracht aan het appartement van een bewoonster. We keken raar op toen de bewoonster ons belde over het feit dat er een eekhoorn in haar appartement verbleef. Mevrouw had per ongeluk de achterdeur open laten staan en het dier was zo slim om naar binnen te springen. Gelukkig konden we er allemaal om lachen!

Ga terug naar het overzicht