De Bloesemroute met De Boschstede

De Bloesemroute met De Boschstede

/Blogs

De zon schijnt, het is lente en de bewoners van De Boschstede trekken er op uit om de welkome voordelen van dit seizoen van dichtbij te bekijken. Met een bijzondere bus werden bewoners meegenomen op Bloesemroute in de Betuwe.

Speciale bus
De bus blijkt een speciale te zijn, met een zogenoemde “kniel-functie". Dit is een stadsbus met een verlaagde vloer die in staat is om 10 centimeter te zakken, zodat het in- en uitstappen voor de bewoners wat gemakkelijker gaat.

Kleurenpalet 
Onderweg naar de Betuwe is het al een waar genot om naar buiten te kijken: de bermen zijn prachtig felgeel gekleurd door de koolzaadplant, die veel weg heeft van de boterbloem. Eenmaal aangekomen in de Betuwe blijkt dat dit hét perfecte moment is om daar te zijn, want rondom staan alle fruitbomen volop in bloei. De bomen hangen vol met roze, witte en paarse bloesem. Het is net een kleurrijk schilderij. 

Bloesem De Boschstede Bloesem De Boschstede

Schipper mag ik overvaren? 
Via grote sluizen, door uiterwaarden, langs grote en kleinere rivieren en door dorpjes met onbekende namen, is de volgende stop de veerboot over de rivier de Lek. De kapitein houdt letterlijk zijn hand op het hart, in de hoop dat de bus de 'knik' van de kade naar de veerpont kan maken. Gelukkig voor de pont, de bus én de bewoners, is de chauffeur heel voorzichtig en rijdt hij zigzaggend de pont op.

Avontuurlijke tocht 
Na een kop koffie en warme appeltaart, met uitzicht op pasgeboren lammetjes, wordt de route vervolgd door het hart van de Betuwe. De paadjes zijn smaller geworden en de bomen hangen heel laag over de weg. Dat de takken over het dak van de bus krassen, maakt de tocht alleen maar avontuurlijker. Na een laatste stop voor een ijsje in het mooie dorpje Tricht, is het tijd om weer richting De Boschstede te rijden en de bloesem achter ons te laten. 

Pontje De Boschstede

Ga terug naar het overzicht