De bewoners van De Sterreschans bezoeken het wandelfestijn van het jaar

De bewoners van De Sterreschans bezoeken het wandelfestijn van het jaar

/Blogs

Als inwoner van Nijmegen mag je tijdens de Vierdaagse niet ontbreken aan het grootste wandelfestijn van het jaar. Dat vonden de medewerkers en vrijwilligers van woonzorglocatie De Sterreschans ook. Zij namen daarom de bewoners mee naar de enorme happening langs de wandelroute. Dit bleek een daverend succes.

Vierdaagse liefhebbers
Iedere dag zitten er duizenden mensen langs de route om de wandelaars aan te moedigen. Een aantal medewerkers van De Sterreschans zijn enorme liefhebbers van de Vierdaagse en wilde deze dag graag met de bewoners delen. Er werden genoeg vrijwilligers en medewerkers opgetrommeld om de bewoners heen en weer te rijden. Om 11 uur s ’ochtends stonden de eerste bewoners al popelend in de hal. Drie kwartier later zaten zij met z’n allen langs de wandelroute. Inclusief gesmeerde broodjes, krentenbollen, soep, cake, zoutjes en vooral heel veel drinken om fit te blijven tijdens deze hete zomerdag.

Flirten met de politie
Er werd gezongen, geklapt, gelachen, gedanst, gepraat en ook geflirt (dat zijn de dames nog niet verleerd) met drie heren van de politie. Eén van de bewoners heeft zelf ooit meegelopen en had voor de gelegenheid haar medaille opgespeurd. Toen de collega’s van De Sterreschans in de stoet voorbijkwamen klonk er een luid gejuich vanaf de kant. De bewoners waren beretrots op de zorgmedewerkers. Na twee uur werden de eerste drie bewoners teruggebracht, de rest is tot het einde gebleven. Na afloop werden de medewerkers en vrijwilligers beloond met dikke zoenen. De bewoners hadden genoten van dit festijn. Volgend jaar weer!

Ga terug naar het overzicht