Creatieve middag in Holland

Creatieve middag in Holland

/Blogs

De bomen worden kaal, de dagen worden korter, de natuur verliest zijn herfstige kleurenpracht en de temperaturen dalen. Hoe meer de winter zijn best doet te winnen van de herfst, hoe gezelliger en knusser het in de woonkamer van woonzorglocatie Holland wordt. De kamer zit gezellig vol en onder het genot van een kopje thee en een koekje praten we over de herfst, over vroeger, over mooie herinneringen.

Bloemenpracht
Buiten is de meeste kleur verdwenen, daarom is het tijd om kleur aan te brengen in de woonkamer. De lange houten tafel ligt bezaaid met gedroogde bloemen en bladeren; verschillende soorten, kleuren en vormen. We verbazen ons over de variatie die de natuur te bieden heeft, over hoe iedere bloemensoort uniek is. De bewoners sorteren de bloemen en kiezen de mooiste exemplaren uit. Een compositie wordt bepaald en met veel geduld worden de bloemen één voor één op de juiste plek vastgeplakt.

Sierlijke krulletters
Alle bewoners dragen, elk op hun eigen manier, bij aan de activiteit. Resultaten worden doorgegeven en door elkaar bewonderd, complimenten worden uitgedeeld. Als de gemaakte kaarten een prominente plek in de woonkamer hebben gekregen, lijkt iedereen tevreden. In aansluiting op de activiteit ‘creatief’ heeft een van de bewoners een oud poëziealbum meegenomen dat van haar moeder is geweest. Het album staat vol met prachtige gedichten en versjes. Geschreven met vulpen in sierlijke krulletters. De plaatjes die ter illustratie dienen zijn allemaal zelf getekend en geschilderd. Het boekje wordt doorgebladerd en bewonderd. We proberen de moeilijk leesbare sierletters te ontcijferen en lezen de gedichten hardop voor. Zo wordt deze bewolkte herfstmiddag in woonzorgcentrum Holland met elkaar gevuld met creativiteit, rust en gezelligheid. Iets moois maken vanuit een gezamenlijke verwondering over schoonheid en over de natuur die verbindt.    

Ga terug naar het overzicht