Concert meesterpianist Daniel Wayenberg op Klein Engelenburg

Concert meesterpianist Daniel Wayenberg op Klein Engelenburg

/Nieuws

Meesterpianist Daniƫl Wayenberg (84 jr) geeft op 9 mei samen met zijn jonge collega Martin Oei (18 jr) een concert op Landgoed Klein Engelenburg, woonzorglocatie van Domus Magnus.

Ze spelen een gevarieerd klassiek programma met werken voor piano vierhandig van o.a. Schubert, Chopin, Brahms, Liszt en Bizet.

Onder de genodigden zijn niet alleen de bewoners van Klein Engelenburg. Onder andere bewoners van nabij gelegen reguliere verzorgingshuizen hebben een uitnodiging ontvangen om mee te genieten van dit unieke concert. Victor Antonisse, locatiemanager Klein Engelenburg: “We vinden het fantastisch dat meneer Wayenberg bij ons een concert komt geven en laten omwonenden op deze manier graag kennis maken met Klein Engelenburg.”

Wayenberg en Oei

Wayenberg is Nederlands oudste meesterpianist. In 1953 trad hij op in de Carnegie Hall in New York en maakte sindsdien diverse internationale tournees, onder andere door de Verenigde Staten en Canada. Wayenberg componeerde kamermuziek, pianoconcerten, het ballet Solstice en de symfonie Capella. Behalve klassieke muziek en jazz speelt hij ook eigentijdse Franse muziek. Oei studeert sinds 2013 aan het Fontys Conservatorium. Vanaf zijn twaalfde won hij diverse prijzen, waaronder het Prinses Christina Concours. Op zijn zestiende gaf hij een solorecital in het Concertgebouw.

Stichting Muziek in Huis

Het concert is mede mogelijk gemaakt door Stichting Muziek in Huis in het kader van hun jubileumjaar. Zij bestaan dit jaar 15 jaar. Stichting Muziek in Huis organiseert meer dan 600 kamerconcerten per jaar in verpleeg- en verzorgingshuizen. Bijna 130 op conservatoria opgeleide musici vormen ruim vijftig professionele ensembles. Zo brengt de stichting klassieke muziek naar mensen toe die zelf niet meer mobiel zijn.

Ga terug naar het overzicht