Concert bij Villa Molenenk

Concert bij Villa Molenenk

/Blogs

Twee professioneel geschoolde muzikanten kwamen een concert verzorgen op locatie Villa Molenenk. Met indrukwekkend groot pakket kwamen zij binnen bij de woonzorglocatie in Deventer.

Pakket
Toen op de vrijdag van 24 november aangebeld werd bij Villa Molenenk wist het personeel even niet wat er naar binnen werd gedragen toen ze de deuren openden: Een groot in donkerbruine gewatteerde stof bekleed pakket 'betrad' het pand. Het zag er indrukwekkend uit. Even later toen de stof werd verwijderd viel het kwartje: Het was de klavecimbel voor het concert van die middag dat gegeven zou worden door Pauline Schenk en Anastasia Anufrieva. Beiden professioneel geschoolde muzikanten.

Serre
Het instrument moest ruim van te voren opgezet worden op een niet al te warme plek in het huis. Gekozen werd voor de serre waar een ideaal klimaat scheen te heersen zodat de klavecimbel zich in alle rust kon aanpassen aan de omgeving. Nieuwsgierig kwamen de bewoners binnendruppelen om het werkelijk prachtige bijna wedgwood blauwe instrument te aanschouwen. Pauline ging inspelen op de klavecimbel en was tevreden over de klank. Anastasia sloot zich daarbij aan met haar traverso, een voorloper van de dwarsfluit.

17e eeuw
Het concert met muziek uit de zeventiende eeuw kon beginnen. Op het programma stonden onder meer stukken van componisten als J.M. Hotteterre en Jean Angly d'Anglebert. Ademloos hebben de bewoners met een paar bezoekers en vrijwilligers geluisterd naar de prachtige klanken die op professionele wijze werden vertolkt. Daarnaast was het een genoegen om te kijken naar de muzikanten en hun bijzondere instrumenten. Onder het genot van een hapje en een drankje werden na afloop de vragen van de bezoekers over zowel de muziek al de instrumenten door de musici beantwoord. Het was een mooi, en bijzonder interessant concert.

In 2018 gaan we ze zeker nog een keer uitnodigen om een concert op de vrijdagmiddag te verzorgen op Villa Molenenk.

Ga terug naar het overzicht