Bustocht voor bewoners Huis ter Weegen: smakelijk bezoek aan Vierakker

Bustocht voor bewoners Huis ter Weegen: smakelijk bezoek aan Vierakker

/Blogs

Onlangs was het weer zover, de bewoners van Huis ter Weegen in Warnsveld maakten een prachtige bustocht. Dit keer voerde de reis niet zo heel ver: Vierakker. Maar wat vonden de bewoners het daar mooi! Prachtige bomen, weilanden, vergezichten en dan uiteindelijk doemt daar ineens middenin het bos de Sint Willibrorduskerk op.

De mooiste kerk van Gelderland
Het was een stralende dag en de korte wandeling naar de kerk was voor de bewoners van Huis ter Weegen al een genot. De kosteres gaf uitgebreid gelegenheid om het weelderige en vooral keurrijke interieur van de kerk te bezichtigen. De bewoners genoten van de glas in lood ramen, de beelden, het triomfkruis en van de mooie vloertegels. Het gaat dan ook om het best bewaarde authentieke interieur van een dorpskerk. Na afloop beaamden de bewoners dat het hier toch echt de ‘mooiste kerk van Gelderland’ betrof.

    

Warme chocolademelk & arretjescake
De inwendige mens moest ook versterkt worden. Naast de kerk ligt op vijtig meter afstand het oude Ludgerusgebouw, waar nu een Chocolaterie gevestigd is. Het is een bedrijf waar enthousiaste mensen van chocolade de lekkerste bonbons maken. En dat was te ruiken! De geur van chocolade lokte iedereen naar binnen. Eerst kreeg de groep een uitleg over hoe de cacaoboon tot bonbon verwerkt wordt. Dit was de opmaat naar warme chocolade met slagroom en arretjescake voor iedereen. Want arretjescake wordt daar ook gemaakt. De bewoners konden moeiteloos de ingrediënten daarvoor opnoemen: boter, eieren, biscuit en chocolade. Uit het gesprek bleek dat er vroeger door veel bewoners zelf weleens arretjescake gemaakt werd. Dit bracht herinneringen aan vroeger boven. En ja hoor, hij smaakte nog net zoals toen!

Ga terug naar het overzicht