Bridgen bij woonzorglocatie De Sterreschans

Bridgen bij woonzorglocatie De Sterreschans

/Blogs

Binnen De Sterreschans bieden we een uitgebreid programma met allerlei activiteiten, zoals een (veelal klassiek) concert, filmmiddagen, beweging en verschillende uitstapjes.

Naast de bewoners kunnen ook mensen van buitenaf deelnemen aan de dagbesteding. Een aantal weken geleden liep een buurtbewoner bij De Sterreschans binnen om even kennis te maken. Hij raakte aan de praat met de welzijnsmedewerkers en vertelde ons over zijn idee om het bridgen in de buurt te promoten. Enthousiast werd er aan de slag gegaan met het uitwerken van dit idee.

Initiatief door buurtbewoner
De bewoners hebben het spannende en boeiende kaartspel al eens gespeeld, alleen ontbrak het soms aan voldoende spelers. Door het initiatief van de buurtbewoner kunnen bewoners van De Sterreschans en het nabij gelegen appartementencomplex Porta Romana samen plezier beleven aan het spel.

De bridgemiddag is een feit
Op woensdag 28 februari was het dan zover, de eerste bridgemiddag werd een feit! De buurtbewoners kwamen bij elkaar en het bridgen ging van start. Tijdens deze middagen wordt er eerst kennis gemaakt met elkaar onder het genot van een kop koffie of thee. Daarna worden de paren gevormd en worden de eerste kaarten gelegd. Omdat de deelnemers steeds tegen andere paren spelen, is bridge een sociale sport. Daarbij zijn de spelregels wereldwijd hetzelfde, waardoor iedereen mee kan doen. Het kaartspel wordt om de twee weken op De Sterreschans georganiseerd. Van 14.00 tot ongeveer 16.30 uur.

Uniek
De Sterreschans is een unieke locatie. Als u de locatie binnenstapt voelt u een warme welkome sfeer. Het restaurant, wat bestaat uit een grote algemene ruimte, leent zich goed voor dit soort activiteiten. Bewoners wonen zelfstandig met zorg. Het prachtige uitzicht, vanaf het restaurant, op de tuin en de grote vijver is het optimaal genieten.

Doet u mee?
Als u het leuk vindt om mee te bridgen, bent u van harte welkom een keer kennis te komen maken. U kunt contact opnemen met Coördinator Welzijn: Daniëlle Beckers.
Zij is te bereiken via telefoonnummer 024-3239380 of via mail: d.beckers@domusmagnus.com

 

Ga terug naar het overzicht