Bossche bollen en slingers: De Boschstede bestaat 1 jaar!

Bossche bollen en slingers: De Boschstede bestaat 1 jaar!

/Blogs

De jongste woonzorglocatie van Domus Magnus is jarig. Het is één jaar geleden dat de deuren aan de Nieuwstraat 32 in hartje Den Bosch officieel openden. Een relatief korte periode, maar er is al veel moois gebeurd.

In aanloop naar de opening

Bij de voorbereidingen van de opening een jaar geleden kwamen de gebruikelijke kinderziektes aan het licht. Ook moesten de puntjes nog op de i gezet worden om het pand bewoonbaar te maken. Bouwvakkers liepen constant in en uit en er was veel herrie. Tegelijkertijd startten de eerste medewerkers die samen de nieuwe organisatie gingen opzetten. Ook dit had wat voeten in aarde, want een woonzorgorganisatie zit vrij complex in elkaar. Maar alles kwam samen tijdens het toewerken naar het mooie doel: het kunnen verwelkomen van de eerste bewoners.

 
Links: De Boschstede in een oud jasje                  Rechts: De opening in 2018

Een jaar later

Halverwege 2018 waren de eerste bewoners woonachtig in hun fraaie appartementen in De Boschstede. Begin 2019 ging het Zorghotel open voor gasten die bij ons verblijven voor bijvoorbeeld herstel na operatie. Inmiddels wonen er bijna 40 bewoners, is er een activiteitenprogramma geënt op de interesses van deze groep en geniet men van een prachtig restaurant met goed eten. Dé ingrediënten om als locatie zijnde nog flink wat jaren ouder te worden.

 

Ga terug naar het overzicht