Bezoek Studentenvereniging Ovum Novum Nijmegen

Bezoek Studentenvereniging Ovum Novum Nijmegen

/Blogs

Onlangs kwamen studenten van studentenvereniging Ovum Novum op bezoek. Niet zomaar. De studenten wilden graag een activiteit organiseren om iets te betekenen voor ouderen. Daarnaast zagen zij het ook als een leuke uitdaging waar ze iets van konden leren.

De studenten organiseerden een ‘Klassieke Muziek Quiz’ en maakten met een aantal bewoners muffins. De ‘Klassieke Muziek Quiz’ werd gehouden in het restaurant van de Sterreschans. De studenten hadden dit goed voorbereid. Ze hadden de quiz met de computer gemaakt en presenteerde dit op een groot beeldscherm met geluidsfragmenten. Door de geluidsfragmenten werd de quiz levendig. De studenten mengden zich tussen de bewoners en gaven, indien nodig, begeleiding. Bijzonder om die klik tussen bewoners en studenten te zien. Terwijl een aantal studenten druk bezig waren met de quiz in het restaurant, ging een kleine afvaardiging studenten naar de activiteitenruimte. Zij gingen aan de slag met de mixer, bloem en eieren. Naarmate het proces van muffins maken vorderde, kwamen er mooie gesprekken tussen de bewoners en studenten op gang. Studenten praatten over hun eigen studie, dat maakten herinneringen los bij bewoners. Sommige bewoners praatte mee over de opleidingen die ze zelf hebben gevolgd en over het beroep wat ze hebben uitgeoefend.

Na afloop van de quiz werd de uitslag bekend gemaakt. Wie had de minste antwoorden fout? Het was mooi om de spanning bij de bewoners te zien. De warme muffins waren na afloop een warme traktatie voor iedereen. Kortom bewoners maar ook de studenten hebben enorm genoten. Zeker voor herhaling vatbaar!

 

Ga terug naar het overzicht