Bewoonster schittert samen met haar kleinzoon in ontroerende videoclip: Ik vergeet je niet

Bewoonster schittert samen met haar kleinzoon in ontroerende videoclip: Ik vergeet je niet

/Blogs

Tijdens de Poëzieweek 2019 organiseert Domus Magnus in samenwerking met ‘Het is overal – poëzie op muziek’ een concerttour op maar liefst acht woonzorglocaties. Het speciaal voor de Poëzieweek geschreven nummer en de videoclip ‘Ik vergeet je niet’ gaan hiermee in première.

Concerttour ‘Het is overal’ bij Domus Magnus
De Poëzieweek 2019 vindt plaats van 31 januari tot en met 6 februari in Nederland en Vlaanderen. Tussen 1 februari en 3 februari vinden er acht ‘poëzie op muziek’ voorstellingen plaats op verschillende Domus Magnus locaties. Dichter Minke Maat, pianist en componist Fanuel Coenraad, zangeres Sylvana Oosterhoff en violiste Jessie Kamp laten tijdens deze optredens zien en horen hoe poëzie op muziek klinkt. De concerten duren ongeveer een uur. Het doel van de concerttour is om aandacht te vragen voor dementie en het onderzoek daarnaar.

De concerten worden gegeven op de volgende woonzorglocaties: Landgoed Klein Engelenburg in Brummen, De Boschstede in ’s-Hertogenbosch, De Sterreschans in Nijmegen, De Uylenburgh en Het Hendrickszhuys in Amsterdam, Villa Walgaerde en Koetshuys Erica in Hilversum en Slingerbosch in Huizen.

Videoclip opgenomen op Slingerbosch
Voor deze Poëzieweek is speciaal een nieuw nummer geschreven door dichter Minke Maat en componist Fanuel Coenraad: ‘Ik vergeet je niet’. De videoclip gaat over de relatie tussen een jongen en zijn oma, die door de dementie verandert. In de clip, die op woonzorglocatie Slingerbosch is opgenomen, zijn zangeres Lonneke Arkes en een bewoonster van Domus Magnus met haar kleinzoon te zien. Bekijk hier de ontroerende video:Opbrengst naar Alzheimer Nederland 
Alzheimer Nederland schreef al in oktober 2017 in de Volkskrant dat dementie volksziekte nummer één is. De opbrengsten uit de concerttour, de videoclip van ‘Ik vergeet je niet’ en de verkoop van speciale ansichtkaarten worden door Domus Magnus en ‘Het is overal – poëzie op muziek’ op 3 februari aan Alzheimer Nederland gedoneerd.

Poëzieweek 
Tijdens de week met als thema ‘Vrijheid’ worden er allerlei activiteiten in Nederland en Vlaanderen georganiseerd, zoals Poëzie Op School, de finale NK Poetry Slam en de Turing Gedichten Wedstrijd. Ook wordt de grote poëzieprijs uitgereikt voor de beste dichtbundel van het jaar. Tom Lanoye, dichter van het Poëziegeschenk 2019, geeft de startshow op 31 januari in Antwerpen.

Ga terug naar het overzicht