Bewoners van Villa Molenenk gaan op landentour

Bewoners van Villa Molenenk gaan op landentour

/Blogs

Lunchen in Indonesiƫ, genieten van de Griekse natuur en de voetjes van de vloer in Spanje? De themaweek bracht bewoners van woonzorglocatie Villa Molenenk afgelopen week in tal van landen. Elke dag stond een ander land centraal.

De woonzorglocatie gelegen aan de Laan van Borgele in Deventer was voor de themaweek omgetoverd tot een waar mini museum. Al bij binnenkomst ervaarde men de sfeer van verschillende culturen. Zo konden de bewoners zich vergapen aan prachtige Indonesische kleding en Marokkaanse beelden.

Indonesië

De week startte ‘in’ Indonesië. Bewoners bekeken een interessante documentaire over het land. Intussen kwamen vanuit de open keuken de heerlijkste exotische geuren tevoorschijn. De (chef-)koks bereidden voor de bewoners onder meer een geurige en kleurige pandancake, een typisch Indonesische lekkernij die met veel lof werd ontvangen. 

Cultuur

Ook de landen Griekenland, Joegoslavië en Marokko werden aangedaan. Iedere dag stond in het teken van een ander land en alle activiteiten werden toegespitst op het land van de dag. Heel bijzonder was dat een aantal medewerkers van Villa Molenenk iets over het land vertelden waar zij vandaan komen. Bijvoorbeeld over Bosnië-Herzegovina en Kosovo gaf een medewerker een indrukwekkende presentatie. In de pauze serveerden drie andere medewerkers die uit dat land komen speciale koffie uit de streek. Over Marokko werd een documentaire afgespeeld op de beamer.

Flamenco en Churros

De themaweek werd op vrijdag feestelijke afgesloten ‘in’ Spanje. Het weer werkte mee en met het zonnetje op het gezicht en in een versierde tuin waanden de bewoners zich echt even aan de Costa Brava. Een heerlijk glas verse sangria hielp daar natuurlijk ook bij. De bewoners genoten op de laatste dag van de themaweek van dansgroep Academia Estrella uit Arnhem. Zij gaven een heuse Flamenco show. Na deze prachtige uitvoering stonden de koks de bewoners op te wachten met een typisch Spaans diner: paella! Tot grote verassing van de bewoners stond er een Churros-kraam op het landgoed. Het was een perfecte afsluiting van een onvergetelijke week! 

 
 
 
 
 

Ga terug naar het overzicht