Bewoners van De Sterreschans staan langs de lijn en moedigen aan

Bewoners van De Sterreschans staan langs de lijn en moedigen aan

/Blogs

Woonzorglocatie De Sterreschans in Nijmegen organiseert geregeld bijzondere activiteiten en uitstapjes voor haar bewoners. Er wordt hierbij teruggeblikt in de tijd, of juist vooruitgekeken naar de toekomst. Maar we proberen ook stil te staan bij het hier en het nu. Het is bijzonder om te zien hoe die contrasten in elkaar overlopen. Dat was zeker merkbaar toen een groep bewoners van De Sterreschans de Vierdaagse bijwoonde.

Dierbare herinneringen 

Voordat het zover was, werd er uitgebreid over de Vierdaagse gesprokenDit evenement dat al sinds 1909 wordt georganiseerd, roept herinneringen op. Mijn man heeft vaak de Vierdaagse meegelopen”, vertelde een bewoonster. Een andere bewoner reageerdeMijn kleinkind van 12 jaar loopt dit jaar de Vierdaagse mee, ze zijn steeds jonger als ze deelnemen. Het lijkt me geweldig om het weer te zien.” En zo geschiedde.

Eerste rang

Aan de Postweg maakte Rustoord het mogelijk dat de groep van De Sterreschans daar op hun gemak kon zitten. Er stonden stoelen, tafels en versnaperingen klaar. Het was fantastisch geregeld! De bewoners genoten van de stroom met duizenden wandelaars die langs kwamen lopen. Ze keken hun ogen uit en moedigden de sportievelingen aan. Er wandelden zelfs bekenden voorbij, zoals een medewerker van De Sterreschans die persoonlijk iedereen de hand kwam schudden. 

 

Huiswaarts

Als een bewoner er genoeg van had, dan stond er vervoer klaar zodat de bewoner weer terug naar huis werd gebracht. Want na een middag lang naar duizenden wandelaars kijken, begint het op een gegeven moment een beetje te duizelen. Het was een hele gezellige en mooie dag. De plannen voor het aanmoedigen van de Vierdaagse in 2020 worden al gemaakt... 

Meer informatie

Heeft u belangstelling voor het wonen bij De Sterreschans of wilt u meer informatie? Vraag gerust hier de brochure aan of bel 085-0645910. 

Ga terug naar het overzicht