Bewoners naar Burgers Zoo

Bewoners naar Burgers Zoo

/Blogs

Onlangs zijn een aantal bewoners op bezoek geweest naar Burgers Zoo. Een aantal dagen voor het uitstapje had het gesneeuwd. De bewoners en begeleiders werden hartelijk ontvangen in Burgers Zoo door de pinguïns. Eerst dacht men, dat het beelden waren. De pinguïns stonden namelijk stil en onbeweegbaar, totdat een pinguïn zijn kop bewoog. De bewoners en begeleiders reageerden tegelijk op die beweging van die ene pinguïn, schitterend!

Vol goede moed trotseerden de bewoners de koude buitenlucht, op zoek naar de jungle. Veel dieren waren in het binnen verblijf. Dat maakte dit uitstapje bijzonder, alle bezoekers mochten binnen kijken, waar men in het hoogseizoen niet mag komen. In de jungle was de luchtvochtigheid hoog. Het werd voor sommige bewoners mistig, de brillen besloegen. De flora en fauna van de jungle was schitterend om te zien. Kleine gekleurde vogels, watervallen en bijzondere bomen en planten. Bewoners genoten volop. Halverwege de jungle was er een pad van houtschors gelegd naar het binnen verblijf voor de giraffen. De nieuwsgierigheid werd groot en het pad werd gevolgd. Wow, wat mooi en bijzonder de giraffen van zo dichtbij te zien! De giraffen liepen vlak achter glas voorbij, ongeveer 20 cm van de bewoners vandaan. Een lange tijd hebben de bewoners genoten hoe de giraffen hen aankeken, bewogen, renden en aten. Fantastisch!

Vanuit de jungle was de dessert te bereiken via een ondergrondse gang. Stiekem een aardig klim naar boven, maar alles in een rustig tempo was het prima te doen. Na de dessert hebben de bewoners in het restaurant van Burgers Zoo genoten van een kop koffie of thee en uiteraard met en heerlijke lekkernij. Dat was zeer welkom na zo’n ondergrondse klim. Daarna hebben een aantal bewoners buiten een kleine wandeling gemaakt en liep men richting de uitgang van het park. ‘Wat gaat de middag toch snel voorbij’, aldus een bewoner.

Voldaan arriveerden de bewoners weer op de Sterreschans. ‘Wat een fantastische ervaring, vertelde een bewoner; wat heb ik genoten!’

 

Ga terug naar het overzicht