Bewoners De Magistraat maken zelf bonbons tijdens workshop

Bewoners De Magistraat maken zelf bonbons tijdens workshop

/Blogs

Onlangs hebben de bewoners van De Magistraat deelgenomen aan een workshop bonbons maken. Hiervoor ging de groep op pad naar Olala Chocola in Rotterdam.

Puur, melk of wit
Bij aankomst werd er eerst verteld waar chocolade eigenlijk van wordt gemaakt. Het begint allemaal bij de vrucht van de cacaoboom. In die vrucht zit een pit en dat is de cacaoboon. Wanneer de bonen zijn verwerkt, is het product cacao. Hiermee kunnen vervolgens drie soorten chocolade worden gemaakt; puur, melk of witte chocolade. In de chocolaterie zit alle chocolade in verschillende machines. Deze houden de chocolade op een constante temperatuur, zodat het gesmolten en vloeibaar blijft. Dit is nodig om goed met de chocolade te kunnen werken.

Bonbon-mal
Het maken van bonbons begint bij het kiezen van een mal. Er waren tal van verschillende mallen om allerlei bonbons mee te kunnen maken. Het is nog een heel proces, dus de bewoners begonnen met het maken van streepjes van chocolade in de mal. Dit is de versiering die straks op de bovenkant van de bonbon te zien is. Even wachten tot het hard was. Toen werden de bakjes van chocolade gemaakt, door de hele mal vol te scheppen met de smaak naar keuze. Vervolgens weer even wachten tot de buitenkant uitgehard was, zodat de overtollige chocolade eruit gegoten kon worden. Zo ontstaan een heleboel 'bakjes' van chocolade. Deze konden nu eindelijk worden gevuld.

    

Smullen maar
Er waren veel verschillende smaken chocoladevulling waaruit kon worden gekozen. Pistache, kaneel, hazelnoot, aardbei, mango en nog veel meer. Uiteraard werd er ook geproefd hoe de smaakcombinaties bij elkaar pasten. Heerlijk, al die chocolade! Nadat de bonbons waren gevuld, kon de onderkant erop om ze af te dichten. Met chocolade uiteraard. Toen moesten ze in de koelkast even afkoelen en uitharden, tot ze als echte bonbons uit de mal gehaald werden. De bewoners hebben het prachtige resultaat zelf in een doosje verpakt. Natuurlijk ging de buit mee terug naar De Magistraat, lekker voor thuis bij de koffie. Het was een heel leerzame middag, met een overdaad aan heerlijke bonbons. Het was een zeer geslaagd en gezellig uitstapje!

Ga terug naar het overzicht