Lezing dementie professor Erik Scherder op 10-jarig jubileum

Lezing dementie professor Erik Scherder op 10-jarig jubileum

/Nieuws

Afgelopen zaterdag 4 november bestond De Magistraat in Rotterdam 10 jaar. Dit werd uitgebreid en feestelijk gevierd met een lezing van professor Erik Scherder, mooie speeches en aansluitend een walking dinner.

‘De werking van muziek in het brein’
Ter gelegenheid van het jubileum gaf professor Erik Scherder een interessante lezing over ‘De werking van muziek in het brein’. De professor heeft aangetoond dat muziek een positief effect heeft op de verbindingen tussen de verschillende gebieden in het brein. Hij vertelde bijvoorbeeld dat mensen met dementie door het luisteren naar muziek herinneringen terugvinden. Veel mensen denken dat bij dementie hersencellen afsterven. Maar dat is de halve waarheid, zegt Erik Scherder “Sommige hersencellen gaan dood, maar zeker niet alle". Bewoners en familieleden kregen de gelegenheid vragen te stellen en de professor nam rustig de tijd om deze te beantwoorden.

Mijlpaal
Locatiemanager Mariëlle van Bork nam het woord: "Allereerst wil ik mij richten op de eerste bewoner van De Magistraat. Die zelf vandaag ook een 10-jarig jubileum viert, wat een mijlpaal! Wat ben ik blij en trots dat ik al drie jaar leiding mag geven op deze mooie locatie. Ik heb De Magistraat zien groeien en volgens mij hebben we nu, na de recente verbouwing, een hoogtepunt bereikt."

Live cooking
Aansluitend ontstond er een gezellig samen zijn voor bewoners, familie en medewerkers met een walking dinner. De koks van De Magistraat zorgden niet alleen voor heerlijke gerechten, maar ook voor live entertainment. Zij gaven met live cooking een extra smaak en beleving aan de avond.


 

Ga terug naar het overzicht