Barbecue bij Huis ter Weegen

Barbecue bij Huis ter Weegen

/Blogs

Wat gaat het jaar snel. Alweer tijd voor onze jaarlijkse barbecue. Het is altijd gokken wanneer je de barbecue moet plannen. Augustus is te vroeg, dan zijn er veel mensen nog op vakantie. September kan, maar is het dan mooi weer? Gewoon doen.

Spannend is het altijd. Zijn er genoeg stoelen en glazen? Is de drank besteld? En de servetten en bloemen voor op tafel? De barbecue zelf wordt uitbesteed. Dat doet de groenteboer uit Vorden, Reinier & Leonie’s Groenten & fruit & traiteur. Daar hebben we dan geen zorgen over want hij doet het perfect. Hij zet daar iets moois neer en van goede kwaliteit. Zelfs de borden en bestek neemt hij mee, heel fijn!

Muziek uit de jaren 40 en 50
Rond 16.00 uur komen de gasten en ook een paar druppels regen. Gelukkig heel even en dan blijft het mooi weer. Beter kan het niet. Als iedereen een plekje heeft gevonden, heet Janneke de Jong, de locatiemanager, eenieder van harte welkom. Drankjes worden rondgedeeld door de ontbijtdames, die zich vrijwillig hebben aangeboden om te helpen. Dan is het tijd voor een optreden van de Sunshine Soldiers. Terwijl familie en mantelzorgers met elkaar kennis maken en gezellig praten, gaan de Sunshine Soldiers langs de bewoners en vermaken ze met zang en muziek uit de jaren 40 en 50. Ze proberen op subtiele wijze contact te krijgen met bewoners.

Alles voor een glimlach
Een bewoonster wordt helemaal enthousiast en begint mee te zingen en te klappen. Je ziet haar genieten en ze tapt mee met haar voet. Verzoeknummers worden ingediend en prompt zingen ze het lied van Feijenoord. Een bewoner uit Rotterdam zingt enthousiast mee. Zelf een bewoonster, die diep in haar eigen wereld is, begint de glimlachen als een van de artiesten haar hand pakt. Ondertussen is Reinier gearriveerd en bezig om alles op te stellen. Een halfuur later kan iedereen genieten van een heerlijk stukje vlees, salade, brood en sauzen. En als kers op de taart ook nog een overheerlijk toetje.

Verbondenheid
Als iedereen weer naar huis is en de bewoners moe maar voldaan naar binnen gaan, kijk ik terug op een mooie middag en avond. Verbondenheid, dat is wat er was. Tot volgend jaar!

Henny Pikkert, welzijnsmedewerker | Huis ter Weegen

Ga terug naar het overzicht