34 uniforme badkamers in 34 verschillende appartementen in Het Sint Jozefpaviljoen

34 uniforme badkamers in 34 verschillende appartementen in Het Sint Jozefpaviljoen

/Nieuws

In het voormalig rooms-katholiek ziekenhuis en weeshuis Het Sint Jozefpaviljoen verwezenlijkt Domus Magnus 34 luxe woonzorgappartementen. Al geruime tijd worden er grote werkzaamheden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Nico de Bont, om naar verwachting de eerste bewoners eind 2019 te kunnen ontvangen. En dat is niet zomaar een doorsnee klus.

Een gebouw vol verrassingen
Het Sint Jozefpaviljoen in Gouda is een oud, markant gebouw, waar het bouwteam geregeld op een verrassing stuit. "Elke ruimte is namelijk verschillend, waardoor je steeds weer moet puzzelen om de installaties een logische plek te geven," legt projectleider Damie van Vianen uit (Bouwtotaal, 2019). “Constructies en balklagen die anders zijn dan op tekening, stalen dragers en wanden die later zijn ingebracht, een gebouw dat 10 centimeter over de lengte scheef staat. Dat soort zaken.”

Duurzaam wonen
Een geheel gasloos en dus duurzaam gebouw is de wens. “We hebben dit opgelost door twee centrale warmtepompen te plaatsen, die worden gevoed door een netwerk van gesloten bodembronnen van 150 meter diep. De warmtepompen zorgen voor verwarming en verkoeling en voor warm tapwater. Elke woning heeft een inpandige installatiekast met hierin een boosterwarmtepomp die het tapwater verhoogd naar 65 graden, gekoppeld aan een boiler van 150 liter”, aldus Damie.

Duurzaam pand
Warme badkamer, frisse slaapkamer
De badkamer in alle 34 woonzorgappartementen is voor de architect het middelpunt. Er is namelijk gekozen voor uniforme badkamers, waaromheen de woningen verder zijn vormgegeven. De projectleider legt deze keuze uit: ”Dit is vanuit het zorgaanbod voor het personeel zeer prettig. Dan heeft alles een vaste plek.” Daarnaast wordt de wens van de bewoner bij het inrichten van de badkamer niet vergeten: “Veel senioren willen graag warmte na het douchen, omdat zij door een dunnere huid eerder kou ervaren. Daarom plaatsen we een infraroodpaneel in de badkamers. Omgekeerd kunnen de bewoners het raam in hun kamers openen voor frisse lucht en de buitenbeleving. Iets wat bijdraagt aan het thuisgevoel als je dat gewend bent.”

Indeling
De woonzorgappartementen zijn verspreid over drie woonlagen en gemakkelijk per trap of lift te bereiken. Van de 34 appartementen zijn er 14 tweekamerappartementen en 2 tot 3 zorghotelkamers. Het grootste appartement is 100 vierkante meter. Een aantal appartementen beschikt bovendien over een eigen balkon. Elk appartement bestaat uit een woonkamer, een ruime slaapkamer of slaapgedeelte, een kitchenette en een eigen badkamer met douche en toilet.

Schets Het Sint Jozefpaviljoen

Interesse?
Heeft u interesse in deze nieuwe woonzorglocatie in Gouda? Bestel dan nu de brochure of bel met 085-0645910. 

Ga terug naar het overzicht