10 - jarig jubileum Domus Magnus

10 - jarig jubileum Domus Magnus

/Nieuws

Domus Magnus bestaat 10 jaar en dat vieren we het hele jaar door met festiviteiten op alle locaties. Ter gelegenheid van het jubileum hebben pianotalenten Arthur en Lucas Jussen genodigden en bewoners van Klein Engelenburg op 30 augustus jl. getrakteerd op een feestelijk concert.

Directeur Erwin Miedema over de afgelopen 10 jaar

Domus Magnus, opgericht door Erwin Miedema met een persoonlijke lening van 1 miljoen euro, is met inmiddels 6 locaties en 300 man personeel uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie in Nederland. Op 29 jarige leeftijd kocht en verbouwde Erwin de eerste locatie, landgoed Klein Engelenburg in Brummen. Miedema: “Ik ben er volledig ingegaan. Het was wel spannend. Ik heb heel slecht geslapen dat eerste jaar.”

Kwetsbare klanten

De zorg biedt geen makkelijk ondernemersklimaat volgens Miedema. “De combinatie winst en zorg is beladen en de spelregels worden vaak veranderd door de overheid. Maar, vervolgt hij, van stilstand word ik ongelukkig.” Op de vraag of de zorg niet ook vanuit menselijk oogpunt een lastige sector is antwoordt Miedema: ´Natuurlijk weten we dat we een kwetsbare groep bedienen. Je kunt het als organisatie bijna alleen maar fout doen, omdat goed de standaard is. Maar de zorg blijft mensenwerk. Gelukkig hebben we het tot nu toe niet slecht gedaan.’

Toenemende concurrentie is positief

De toenemende concurrentie bestempelt Miedema als positief. “Het bevestigt dat we een logisch business model hebben. Bovendien zorgt goede concurrentie voor leuke en nieuwe uitdagingen.” Tips voor ondernemers in de zorg heeft Miedema ook. “Als je er voor gaat, ga er dan ook vol voor en haal de kennis die je niet hebt direct in huis. Geef je zwaktes dus toe en vul die aan. Ik hoop dat ik dat nog steeds doe.”

Over 10 jaar

De komende tien jaar wil Miedema  een voorloper in de zorg in Nederland blijven en verder uitbreiden. Wellicht kan die groei ook komen uit andere segmenten, landen of producten.

Ga terug naar het overzicht