Trio Ruben Plazier in De Sterreschans

Trio Ruben Plazier in De Sterreschans

De Sterreschans

Ruben Plazier (1998) studeert piano aan het conservatorium van Rotterdam bij pianist Stéphane De May. Ruben begon op 6-jarige leeftijd met het volgen van pianolessen in Dordrecht bij Mateja Tops. Al snel kreeg hij een tweede pianoleraar, zodat hij naast klassiek piano zich ook kon scholen in jazz piano.

Op 13-jarige leeftijd al werd hij toegelaten tot de talentenklas in Dordrecht. Hier kreeg hij zijn eerste kamermuzieklessen van Casper van Nugteren en Arjan Kik. Tijdens zijn carrière gaf hij concerten in verschillende grote zalen in Europa waaronder de grote zaal van de Doelen, de grote zaal van het muziekgebouw in Eindhoven, de Filharmonie van Luik en vele anderen. Hij soleerde bij verschillende orkesten en ontving  masterclasses van grote musici als: Jean-Bernard Pommier, Håkon Austbø, Ragna Schirmer, Wibi Soerjadi, Jan Dobzerelewski, Martin Vojtìsek, Riko Fukuda, Nino Gvedatze en vele anderen.
 
Hij is regelmatig te zien en horen in de media, waaronder op Radio 4. In Maart 2017 werd hij uitgenodigd om de Liebeslieder und Walzer van Brahms te spelen met het Lets Radiokoor, een van de beste koren ter wereld o.l.v. Sigvards Klava.
 

Datum: Vrijdag 14 juni
Voor wie: Bewoners, familieleden en geïnteresseerden
Locatie: De Sterreschans in Nijmegen

Ga terug naar het overzicht