Pianoconcert: Elvire Boelee en Dimitrov Boelee

Pianoconcert: Elvire Boelee en Dimitrov Boelee

De Magistraat

Op 26 oktober kunnen bewoners, familieleden en geïnteresseerden weer genieten van een concert bij De Magistraat in Rotterdam.

Elvire Boelee begon met het bespelen van de piano toen ze 6 jaar was. Ze kreeg eerst les van de Amerikaanse pianist Anne Marie Mott en hierna van de Russische pianiste Tamara Boiko.

Toen Elvire 11 jaar oud was deed ze mee aan het Haydn Muziek Festival en werd finaliste. In 2004 deed ze mee aan het Prinses Christina Concours, waar ze werd beloond met een eervolle vermelding. In juni 2008 werd Elvire toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus conservatorium. Tegelijkertijd studeerde ze ook Kunst Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit van Groningen. In juni 2009 werd Elvire toegelaten tot het eerste jaar bij pianist Bart van de Roer en besloot ze zich volledig op haar conservatoriumstudie te richten. Haar resterende jaren aan het conservatorium studeerde ze bij Nata Tsvereli. In juni 2011 deed Elvire mee aan het muziek festival Music Without Borders aan de Gould Academy in Maine, Amerika. Ze volgde hier dagelijks intensieve masterclasses van Tamara Poddubnaya. Ook gaf ze meerdere solo recitals in Maine. Ook in het begeleiden en de kamermuziek is Elvire actief. Zo begeleidde ze in 2010 nationale prijswinnaar Dineke Nauta op het Prinses Christina Concours. Ook begeleidde ze eervolle vermelding winnaar Emma van de Galiën op het Prinses Christina concours in 2013. Elvire vormt samen met Bulgaarse pianist Dimitar Dimitrov het piano duo: 'DimitrovBoelee'. Ook vormt zij samen met klarinetiste Daphne Schrama en saxofoniste Sietske Trinks het trio ” Pas de Trois“. In januari 2014 studeerde Elvire af aan het Prins Claus Conservatorium. Ze geeft sinds januari 2014 pianoles bij de muziekschool Kunst&Co van gemeente Oostellingwerf, Friesland.

Datum; 26 oktober 2018
Voor wie; bewoners, familieleden en geïnteresseerden
Locatie; De Magistraat in Rotterdam

Wilt u als geïnteresseerde een keer aanwezig zijn bij een concert, dan kan dat zeker! U kunt zich dan aanmelden via; magistraat@domusmagnus.com

Ga terug naar het overzicht