Pianoconcert door Henriette Wirth

Pianoconcert door Henriette Wirth

De Magistraat

Henriëtte Wirth studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium. Zij komt in oktober naar De Magistraat om een concert te verzorgen.

In 2014, het C.P.E. Bach-jaar, soleerde zij in een klavecimbelconcert van deze componist onder leiding van Barthold Kuijken. In datzelfde jaar richtte zij een barokorkest in Brussel op, Ars Mirabilis. Hiernaast is zij organist van het Castello Consort, een ensemble dat zich specialiseert in 17e-eeuwse muziek. Het Castello Consort was afgelopen seizoen te horen tijdens de Händel-Festspiele in Göttingen, het Beverley Early Music Festival te York, en in de grote zaal van het Utrechtse TivoliVredenburg speelden zij een Fabulous Fringe-concert tijdens het Festival Oude Muziek. Sinds 2007 is Henriëtte als piano- en klavecimbeldocent verbonden aan het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht. Samen met klarinettist Steven Geraads en cellist Timothée Busch, richtte zij in 2009 het Arcadië Trio op. Tevens zingt Henriëtte renaissance polyfonie en speelt zij barokharp.

Datum; 12 oktober 2018
Voor wie; bewoners, familieleden en geïnteresseerden
Locatie; De Magistraat in Rotterdam

Wilt u als geïnteresseerde een keer aanwezig zijn bij een concert, dan kan dat zeker! U kunt zich dan aanmelden via; magistraat@domusmagnus.com

Ga terug naar het overzicht