Prachtige verhalen in 'Het Levensboek'

Prachtige verhalen in 'Het Levensboek'

Benvenuta

Onze bewoners hebben een rijke geschiedenis met prachtige anekdotes en herinneringen. Om dit allemaal op een mooie manier vast te leggen, heeft Domus Magnus het Levensboek ontwikkeld.

Domus Magnus staat voor 'Volop in het leven', uw eigen leven voortzetten. Speciaal voor onze bewoners hebben wij het levensboek ontwikkeld. Alle nieuwe en huidige bewoners ontvangen het boek als welkomstcadeau.

Het levensboek is niet alleen een manier om verhalen en gebeurtenissen door te geven aan nabestaanden, maar ook een manier om in gesprek te gaan. Kortom, tal van mogelijkheden en redenen waarom het levensboek een toegevoegde waarde heeft. Elk mens heeft tenslotte een rijk verleden, met ups en downs, met prachtige verhalen om vast te leggen. Het vertellen van een levensverhaal raakt zingeving en levensvragen. Wat zinvol is voor de bewoner hangt af van zijn of haar overtuiging, doelen en beleving. In gesprekken kan de zin van het leven naar voren komen. Door aandachtig te luisteren en erover te praten ondersteun je de verteller in het proces van zingeving. Familieleden, kennissen, de activiteitenbegeleiders en verzorgenden kunnen deze samen met de bewoner invullen. Zo ontstaat er een boek met eigen foto's en teksten. Hierdoor leren wij het levensverhaal én de geschiedenis van een bewoner kennen. Deze waardevolle informatie dient als praatstuk voor de verzorgenden tijdens hun verblijf bij ons. 

Bekijk hier de film

Ga terug naar het overzicht