'Het is overal', project van Minke Maat

'Het is overal', project van Minke Maat

Villa Molenenk

In het begin van 2019 was er ter ere van de Poëzieweek een bijzonder project waar Domus Magnus haar medewerking aan verleende. ‘Het is Overal – poëzie op muziek’.

Het is een project van dichter Minke Maat en pianist/componist Fanuel Coenraad. Ieder jaar schrijven zij voor de Poëzieweek een lied voor een goed doel dat hen raakt. Dit jaar was dat Alzheimer Nederland. Samen schreven zij een nieuw lied: ‘Ik vergeet je niet’, gebaseerd op de ziekte dementie. Met violiste Jessie Kamp en zangeres Sylvana Oosterhoff hebben zij in februari op verschillende locaties al een concert gegeven. Ze lieten zien en horen hoe poëzie en muziek samen gaan. Ook dit speciale lied was te horen. Het doel van de voorstelling is om aandacht te vragen voor dementie en het onderzoek daarnaar. De opbrengsten van de concerttour gaan naar Alzheimer Nederland.

Bij het lied ‘Ik vergeet je niet’ is een videoclip opgenomen in Slingerbosch, een locatie van Domus Magnus. De clip, met zangeres Pip Alblas, gaat over de relatie tussen een jongen en zijn oma (een bewoonster van Slingerbosch), die door de dementie verandert. Tijdens de voorstelling draagt Minke Maat verschillende van haar gedichten voor, en zingt Sylvana Oosterhoff nog meer mooie liedjes. Vrijdag 20 september 2019 komen zij bij Villa Molenenk, om Wereld Alzheimerdag (21 september 2019) niet ongemerkt voorbij te laten gaan.  

Ga terug naar het overzicht