Guido van de Meent met Franse Chansons op 18/10 in Huis Welgelegen

Guido van de Meent met Franse Chansons op 18/10 in Huis Welgelegen

Huis Welgelegen

Na zijn studie Compositie aan het Utrechts conservatorium en vele omzwervingen in het buitenland is Guido van de Meent werkzaam als zanger/pianist/componist van Franse en Nederlandse chansons.

In 2008 won hij het Concours de la Chanson Alliance Française. De jury, bestaande uit onder andere Liesbeth List, Tonny Eijk en Frances Gramende prezen zijn ‘authenticiteit in de theatertraditie’. Hierna volgden vele optredens in binnen- en buitenland. In 2011 leerde hij de Roemeense zangeres Alexandra Fits kennen, met wie hij diverse theaterprogramma’s met Franse chansons en een cd “Le passage secret” maakte. De daaropvolgende theatertour was een dusdanig succes dat zij werden uitgenodigd in Carnegie Hall, New York op te treden. Ook stonden ze in het voorprogramma van pianist Richard Clayderman.

Hun meest recente theaterprogramma ‘Ma plus belle histoire d’amour’, met door Guido geschreven arrangementen voor orkest van bekende Franse chansons, werd uitgeroepen tot Concert van het Jaar tijdens Roemeense muziekprijzen.In zijn eigen lespraktijk zijn zowel beginnende als gevorderde pianoleerlingen welkom. Maar ook creatievelingen die professionele hulp willen bij het schrijven van liedjes (alle genres en stijlen), teksten, composities of arrangementen.

Ga terug naar het overzicht