Fabiana Dammers treedt op in De Boschstede

Fabiana Dammers treedt op in De Boschstede

De Boschstede

Fabiana Dammers begon met het schrijven van liedjes op haar zeventiende, toen ze een gitaar van haar vader cadeau kreeg. Na een korte loopbaan als musicalster en metal bassist werd haar ware droom steeds duidelijker: met eigen geschreven liedjes door de wereld trekken om overal haar “Fabfolk” te kunnen laten horen.

Deze omschrijving staat voor haar popmuziek met folky invloeden. Inhoudelijk haalt zij de inspiratie uit het leven zelf. Deze bespiegelingen zijn veelal verpakt in pakkende composities. Om zich verder te vormen startte Dammers met een opleiding aan het Amsterdamse Conservatorium dat zij in de zomer van 2009 met succes afrondde. Hier kreeg zij onder andere zangles van Mathilde Santing. 

De Italiaans-Nederlandse won na betrekkelijk korte tijd als singer songwriter de Grote Prijs van Nederland in diezelfde categorie. Dat was december 2008. De zangeres uit IJmuiden werd destijds door de media tot vrouwelijk equivalent van Damien Rice bekroond en wordt tot op heden vergeleken met singer-songwriters als Melanie en First Aid Kit. 

De podia werden ook groter. Ze stond onder andere in de Melkweg, Paradiso, Het Patronaat, Vondelpark Openluchttheater en op het Folkwoods festival. Ook werd ze in 2009 geselecteerd voor de Olifant (Cultuurprijs Haarlem en omgeving) als jongst genomineerde ooit en in 2010 als 1 van de meest succesvolle opkomende talenten door tijdschrift Viva. In 2011 volgde haar eerste landelijke theatertour.

Ga terug naar het overzicht