Uitstapje naar het Singer museum in Laren

Uitstapje naar het Singer museum in Laren

Holland

Op 10 oktober hebben de bewoners van locatie Holland de mogelijkheid om de tentoonstelling "Mooiste Modernisten" bij te wonen.

In de tentoonstelling Mooiste Modernisten in Museum Singer Laren ziet u de ontwikkeling van de Nederlandse schilderkunst tussen 1870 en 1940.
Na het overlijden van de Amerikaanse kunstverzamelaar William Singer besloot zijn vrouw Anna Spencer Brugh in hun villa De Wilde Zwanen het Museum Singer Laren te openen. William Singer leefde tussen 1886 en 1943 en dat is precies in dezelfde tijdsperiode als de nieuwste tentoonstelling in het museum: Mooiste Modernisten. Deze tentoonstelling toont namelijk de ontwikkeling in de Nederlandse schilderkunst in de periode 1870-1940. Een periode waarin kunststijlen zoals het Amsterdams impressionisme, pointillisme, luminisme, kubisme, expressionisme en De Stijl over elkaar heen buitelen. Mooiste modernisten vertelt u alles over deze kunststijlen, maar vooral kunt u genieten van de topstukken die te zien zijn.

Datum; 10 oktober 2018
Voor wie; bewoners en familieleden
Locatie; Holland in Baarn

Wilt u als geïnteresseerde een keer aanwezig zijn bij een activiteit, dan kan dat zeker! U kunt zich dan aanmelden via: holland@domusmagnus.com

Ga terug naar het overzicht